Kort om Maria

Haft hund sen 2003,
Hovawart sen 2005.

Utbildningar

Allmänlydnadsinstruktör
Valpkursinstruktör
Special spår
Mentalfigurant; M1, M2, M3 och M4
Menatalfigurant M5 för MH
Tävlingssekreterare

Kommande utbildningar

SBK-Instruktör
Bitr Tävlingsledare el Tävlingsledare
Ev Lydnadsdomare
Jag är en tjej som fått ett allt större intresse för hund. Min första hund var en 7 mån omplacerings blandras som jag döpte till Inka. Hon hjälpte mig att väcka upp intresset för att tävla med hund, tyvärr delade inte vi detta intresse. Inka följde med om jag MATADE henne med godis för varje steg. Lydnad var så tråkigt i hennes värld att en godis 3 steg bort var för lång sträcka. Utan belöning stannade hon och stod stilla tills jag kom tillbaka. Spåra gick bra, för det fanns ju en toarulle med godis i slutet. Men inget mellan start och slut väckte hennes intresse, om det inte var en till godishög.

När jag hade haft henne nästan 1 år insåg jag att mitt intresse för att träna med hund var stort och jag började leta efter en hund att träna med. Var i augusti hem till Magdalena på Hovrikets Kennel och fastnade för hennes hoffar, Caramba och Miss Miranda. Mor och dotter. Caramba fick valpar vid nyår och i den kullen fanns min Saga, lilla Obelle.

Saga var den hund jag drömt om, hon ÄLSKAR att träna och är mkt lättlärd. Hon är min hund som jag lärt mig på, som jag kan träna för tävling. Allt har ju inte gått spikrakt, jag har behövt lära om då jag inte alltid vetat hur jag ska göra momenten på bästa sätt. Vi har fått ha uppehåll pga av sjukdom (jag har haft brutet ben och annat) men mitt intresse har inte svalnat.

Inka omplacerades när Saga var 2 år, då gick de inte ihop längre. Inka vantrivdes, då jag enl henne hade för stora krav. Inka bor idag i en barnfamilj, behöver inte göra ngt annat än att äta mat, äta godis, kela kela och åter kela. Alla hennes protester är nästan borta och hon är en äkta familje/barn hund. Inga krav= en glad, lycklig och snäll Inka.

Saga vill ha krav, vill göra mer än jag kan ibland. Men är så skönt att hon vill så mkt, jag behöver aldrig oroa mig för att träna slut på henne. Vi tränar nu för lydnadsklass 3 och högre klass lydnad. När Saga var 5 år flyttade det hit en till hoffe, en svart Maya. Maya älskar oxå att träna. Hon vill men har exakt nu, vid 11 mån kommit lite i testa åldern... Inte farligt mkt men tillräckligt för att det ska märkas... Maya tränar för lydnadsklass 1 och för appel lydnad det är stor skillnad att träna dessa 2, men båda VILL.

Jag har även blivit lite intresserad av utställningar och försöker åka på några stycken per år. Det är lite olika men de hemmakring och någon rasspecial. Här lär jag mig oxå fortfarande. En dag kanske jag kan säga att jag är en handler, men det är lååååångt dit. Har sån tur att Saga nästan alltid "ställer sig själv" och Maya, ja... hon är söt, men ung. Hur hon blir som vuxen är inte säkert än...
2008 tog jag kennelnamnet Sagolika , enbart för Hovawart.